18 januari Nieuwjaarsbijeenkomst

Het lijkt een goede traditie te worden, de IYCA Nieuwjaarsbijeenkomst tijdens een vaartocht langs de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Voorafgegaan door een borrel en een heerlijke maaltijd in het altijd gezellige ‘Bar Lempicka’. Een combinatie die door de aanwezigen goed werd gewaardeerd.

Tijdens de vaartocht was er volop tijd voor het gezellige samenzijn met een goed glas en een bitterbal. Daarnaast werden er aantal korte presentaties gehouden.

Twee teamleden van het IYCA vrouwen team bij het Eredivisie Zeilen va 2017 verslag gedaan over de prestaties in deze competitie. Een bijzondere kalender die door het team was samengeteld werd aangeboden aan de voorzitter. De unieke kalender is voor € 20,- ook te bestellen via   http://shesails.nl/nl/she-sails-kalender/

Bob Hilgersom gaf vervolgens inzicht in de activiteiten van de Ocean Race Academy. Raakvlak met de IYCA is o.a. de inzet en wens om jong talent op te leiden voor het  wedstrijdzeilen op zee. De ORA heeft daartoe de beschikking over de BouDragon, deelnemer aan de Whitbread Round the World Race in 1997-1998 ( de huidige Volvo Ocean Race).

Tenslotte lichtte Bas van der Heide een tipje van de sluier op over de toekomstmogelijkheden voor de IYCA. Zijn ideeën werden met veel bijval onthaald. Een goede motivatie voor de IYCA om dit pad verder te vervolgen.

Het was zo een afwisselende en interessante eerste sociëteitsavond van 2018. We laten er nog vele volgen.