18 juni Orka lezing bij Greenpeace Nederland

Tot ons grote genoegen mochten wij  vermaard zeeroofdieren expert Dr. Alessandro De Maddalena in het hoofdkantoor van Greenpeace Nederland ontvangen.  Als onderdeel van een internationale tour langs universiteiten en natuurhistorische musea, kwam Dr. De Maddalena op onze uitnodiging naar Amsterdam ook voor de IYCA een lezing over orka’s voor de kust van Noorwegen te geven.

Door Greenpeace Nederland werd het gezelschap zeer gastvrij ontvangen. Met een indrukwekkend verhaal van Andy Palmen, campagneleider Biodiversiteit, over de werkwijze van Greenpeace en in het bijzonder over het oceanenwerk in Antarctica,  werd de avond geopend. Een prachtige film over de unieke natuur maar ook de kwetsbaarheid van het arctisch gebied ondersteunde zijn verhaal. De lezing van Dr. De Maddalena sloot mooi aan om de kwetsbaarheid van de natuur aan te geven. Jaren van onderzoek naar de zeeroofdieren hebben een ongelofelijk verhaal met veel mooie foto’s en filmmateriaal opgeleverd. Deze keer waren het de orka’s in de hoofdrol. Een volgende keer wellicht de haaien. Kijkt u voor mer informatie ook eens op zijn website. Klik hier voor meer informatie over Alessandro De Maddalena en zijn werk.

Natuurlijk kunt u voor meer informatie over Greenpeace en haar werkwijze en mondiale betrokkenheid terecht bij Greenpeace Nederland. Meer informatie over Greenpeace Nederland vindt u op de website www.greenpeace.org/nl

De International Yacht Club Amsterdam, nautische business club met een grote natuurbetrokkenheid, waarbij ook juist het zeeleven ons na aan het hart ligt,  kijkt terug op een heel bijzondere avond. Hartelijk dank aan aan Greenpeace Nederland, Dr. De Maddalena en alle geïnteresseerde aanwezigen voor hun bijdragen aan het slagen van deze avond.