21 september 2017, De Volvo Ocean Race en Team Brunel

In de prachtige presentatieruimte van De Federatie aan het IJ, met uitzicht over passerende cruise schepen en in aanwezigheid van leden en gasten van de IYCA en van de Amsterdam Marina vond op 21 september een bijzondere avond plaats over de Volvo Ocean Race 2017 -18 en over Team Brunel in het bijzonder.

Frans Sluyters vertegenwoordigde de Volvo Ocean Race organisatie Den Haag/ Scheveningen en gaf een unieke kijk achter de schermen van de omvangrijke organisatie en veelbelovende finish van de Volvo Ocean Race in juni 2018. Het belooft een groots evenement te worden waarmee Den Haag, Scheveningen maar ook Nederland als top-zeilland internationaal onvergetelijk op de kaart zal worden gezet. Schrijf het vast in uw agenda 23 juni – 1 juli 2018. Meer informatie vindt u op www.volvooceanracedenhaag.nl .

Anje-Marijcke van Boxtel, eerder al coach van Team Brunel 2014- 15 en ook nu weer actie als coach van Team Brunel, verhaalde over de uitdagingen waar het team nu voor staat. Recent gevormd, veel ervaring, mannen en vrouwen, verschillende leeftijden en achtergronden, verschillende nationaliteiten, topsporters met sterke karakters…. Voldoende uitdaging voor een Teamcoach om met alle inzet en talenten het beste uit de groep te halen. Veel foto’s en filmpjes lieten zien dat het team volop in ontwikkeling is en per dag groeit. De parallellen die met het bedrijfsleven werden getrokken werden door de aanwezigen herkend. Wij wensen de deelnemers aan deze prachtige en zeer intensieve race veel succes. We gaan er vast nog veel over horen.

Vervolgens vertelde Gideon Messink, directeur Sailing Holland over de achtergronden van de deelname van Team Brunel aan de Volvo Ocean Race. Overdracht van kennis en ervaring, de nieuwe generatie zeilers in een versnelling brengen om straks het roer letterlijk en figuurlijk over te nemen, staan centraal. Het  financiële plaatje en de geweldige mogelijkheden die geboden worden om de Volvo Ocean Race meer of minder direct ook zelf, als toeschouwer, als belever, mee te maken, kwamen eveneens aan bod. Wilt u hierover verder geïnformeerd worden, neemt u dan contact op met Gideon Messink via http://www.prsailing.nl/sailing-holland

Tenslotte was er aandacht voor de IYCA en de rol die zij speelt bij het stimuleren van jeugdig zeiltalent. Zo ondersteunt zij het vrouwenteam bij de Eredivisie Zeilen en wordt door deze dames ook aan het EK onder de IYCA vlag deelgenomen. Fettje Osinga van She Sails gaf een korte tekst en uitleg. Voor meer info over deze gedreven zeilsters http://shesails.nl/en/team/

De IYCA beleefde een mooie societeitsavond op één van de fraaiste locaties aan het IJ. Dat de aansluitende borrel en maaltijd bij Loetje aan ’t IJ als vanouds zeer gezellig waren, laat zich raden…..