6 april 2017 Extreme Yacht Design èn Eredivisie Zeilen

Een rasechte IYCA sociëteitsavond! Met talent van eigen bodem! Ontwerpen voor actie en zeilen als actie. Een avond in samenwerking met de leden van Offshore ’t IJ.

IYCA lid Bas van der Heide  deed uit de doeken hoe het grafisch design van super wedstrijdjachten de sponsors wereldwijd rijkelijk brand awareness oplevert. En niet alleen voor de sponsors.  Met vele ship-designs op zijn naam, geniet Bas met zijn Studio inmiddels ook wereldfaam. Hoe onderscheidt je een goed van een slecht design, hoe kan je een pitch winnend maken… Film, modellen en verhaal brachten de wereld van super zeil yacht events even heel dichtbij.

Fettje Osinga, chef d’equipe van het all female IYCA team dat meedoet aan de Eredivisie Zeilen vertelde met grote passie over deze noch behoorlijk nieuwe zeilcompetitie. Met een professioneel filmpje( van eigen hand)  gaf zij vast een voorproefje van deze spannende competitie. Op 13 mei zal de IYCA in Almere aanwezig zijn om haar vrouwenteam aan te moedigen.

Een avond waar energie werd getankt in De Garage van Loetje aan de Amstel. Een rasechte sociëteitsavond waar twee jonge sociëteiten, beiden gerelateerd aan het water met elkaar hebben kennisgemaakt. Met de overhandiging van het Offshore ´t IJ kaasplankje aan voorzitter Frans van Belle heeft voorman Bob van der Kuil wellicht meer willen zeggen dan de dank voor de uitnodiging: ‘het smaakt naar meer!’ Zeker is dat de gezelligheid het late einde markeerde. Kaasplankjes effect? Uit het zelfde hout gesneden?