8 maart: Naval Architect Olivier van Meer en Riva’s Tom van Oostrum

Een bijzondere sociëteitsavond waar heden, verleden, passie en charme van ultiem design aan elkaar werden gekoppeld…..

Olivier van Meer: Passie, Toeval en Mislukkingen en Succes

Geboren op de schoener van zijn ouders zat het ‘zee & zeil’ van meet af aan in zijn bloed. Werd de jongste gediplomeerde kapitein en na tienduizenden mijlen vaarwater besloot hij in 1985 zijn droom te volgen: schepen ontwerpen.

Olivier van Meer mag zich heden ten dage rekenen tot kleine kring van gelouterde ontwerpers met zo’n 600 projecten op z’n naam. Van klassiek, modern tot futuristisch. Van zeil-, motorboot tot ongekend varend homeship. In 2017 mocht Van Meer de ‘Classic Boat Award’ in ontvangst nemen. Als erkenning voor zijn uitzonderlijk ontwerptalent.

Het succes van Olivier: “Passie, gek zijn van vernieuwing, van verbetering, mogelijkheden van nieuwe andere materialen benutten en altijd zorgen dat elk nieuw project nog beter voldoet aan onze missie. Het toeval, het geluk hebben, opdrachtgevers te ontmoeten die met je vrije vorm van denken meegaan. Maar het belangrijkste van ons succes zijn de mislukkingen. Zonder dat sta je stil in je ontwikkeling. Mis je de inspiratie om keer op keer tot in detail innovatief te denken.”  Met zijn missie ‘Creating the Future Classics for the Master Mariner’ hoog in het vaandel, moet het beste van Van Meer nog komen, zo zegt hij zelf. Want iedere keer kan, moet en zal het beter dan de vorige zijn….

Op www.oliviervanmeer.com treft u uitgebreid de missie en ‘oeuvre’ van deze bescheiden en sympathieke scheepsarchitect. Een bijzonder talent.

Riva: zien en gezien worden.

Als derde generatie van bootbouwers had Carlo Riva eind jaren ’40 in de gaten dat er weer grote belangstelling was voor onderscheid. In zijn visie niet gesteund door voorgaande generaties, maar met Carlo’s intense drive voor mooier, sneller, beter, opvallender  en zoals alleen Italianen dat kunnen in design en functie, was De Riva geboren. De groten der aarde uit film en amusementswereld van de jaren ’50 en ‘60 lieten zich allen graag zien aan boord van hún Riva.

Vice President Riva Historical Society It, èn IYCA-lid, Tom van Oostrum neemt ons mee door de historie en roem van De Riva. De schoonheid van het ontwerp tot perfectie in productie. De passie van Carlo Riva is een legende geworden en wie vandaag een mahoniehouten classic Riva bezit is een dolgelukkige waar je slechts jaloers op kunt zijn.

In één avond breng je de legende van De Riva niet over. Tom van Oostrum gaat op een nieuwe sociëteitsavond dieper in op de ins en outs van ‘leven’ met een Riva! Wordt vervolgd dus!